DWV_Locatiekaartje

Prachtige locatie in Westzaan-Zuid

Westzaan is een heerlijke plek om te wonen. In alle rust van het dorp met de reuring van Zaandam en Amsterdam dichtbij. De woningen liggen op fietsafstand van het NS-station Zaandam waar elke paar minuten een trein naar de hoofdstad vertrekt. Ook met de auto rijd je zo op de ring Amsterdam. Of je steekt het Noordzeekanaal over met de nabijgelegen Hempont.

De woningen van de Witte Vos worden gebouwd op het terrein van VIS kisten & palletfabriek aan het Zuideinde 51 in Westzaan Zuid. De fabriek gaat sluiten en de gebouwen worden in het najaar van 2018 gesloopt. Het terrein wordt daarna volledig opgeknapt.

Goed voor het milieu

De energiezuinige woningen van De Witte Vos hebben (bijna) geen CO2 uitstoot. Dat komt onder meer door de goede isolatie en technieken die worden gebruikt om de huizen van warmte en stroom te voorzien. De energiebehoefte voor verwarming is laag en de woning wekt duurzame energie zelf op.

Goed voor je portemonnee

Een duurzaam huis is in het gebruik goedkoper: door de opwekking van eigen energie en warmte bespaar je op de energierekening. In een energiezuinig huis gebruik je minder energie voor het verwarmen van de woning, het zogeheten woninggebonden energieverbruik. Op de kosten voor het huishoudelijk energieverbruik, zoals voor je verlichting en huishoudelijke apparaten heb je zelf veel invloed.

Goed voor je hypotheek

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft aan hoeveel energie nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning. Deze woningen hebben een EPC van 0,4. Bij het kopen van een energiezuinige woning mag je tot € 9.000,- meer lenen, bovenop je maximale hypotheekbedrag. Hoeveel je extra kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie.