Omgeving

Westzaan is een pittoresk dorp in het zuiden van de gemeente Zaanstad. Het ligt aan de rand van de Westzanerpolder met veel water en groen, maar ook pal ten westen van Zaandam en op slechts een paar minuten van de Hempont naar Amsterdam. Je woont er dus landelijk en rustig, maar wel met alle voorzieningen binnen handbereik.

Dorps wonen aan het water op steenworp afstand van de stad

Westzaan is een echt lintdorp en loopt van onder Wormerveer tot aan de oude zeedijk langs het Noordzeekanaal. De historie van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen. Het onder architect Jacob S. Creutz gebouwde reghthuys in Lodewijk XVI-stijl is een van der herinneringen aan de rijke geschiedenis. Het dorp bestaat uit meerdere buurtschappen, waar het Zuideinde er een van is. In de omgeving vind je slingerende dijkwegen, monumentale stolpboerderijen, molens, vaarten en een uitgestrekt groen polderlandschap. Je kunt dus vanuit huis heerlijk fietsen, wandelen en varen. In Westzaan heb je alle rust en ruimte om te wonen, werken en volop te genieten!

Alles in de buurt en de grote stad vlakbij

Westzaan is klein, maar fijn. Er zijn twee grote supermarkten en diverse andere winkels. Het heeft een rijk verenigingsleven. Je vindt er tennis-, voetbal-, turn– en korfbalverenigingen, huisartsen, een openbare basisschool, een christelijke basisschool en kinderopvang. In het nabijgelegen Zaandam en Amsterdam kun je terecht voor voortgezet onderwijs, restaurants, bioscopen, theaters, musea en grotere zorgvoorzieningen. Zaandam ligt op fietsafstand en Amsterdam bereik je snel via de nabijgelegen pont of via de Coentunnel. Of vaar er met je eigen bootje heen!

Goede verbindingen

Vanuit Westzaan ben je snel op de A8 en A10 en in korte tijd in Amsterdam of op Schiphol. Op fietsafstand ligt Zaandam en het NS-station met een snelle verbinding naar Sloterdijk, Amsterdam Centraal en de luchthaven. Er gaat vanuit Westzaan ook een pendelbus naar het NS-station Zaandam. In minder dan een half uur sta je vanaf je nieuwe voordeur in hartje Amsterdam! Eigenlijk woon je overal dichtbij.